A sport valódi ünnepe volt MEFOB Feszt a Széchenyi István Egyetemen

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.04 15:46

MEFOB_after_sport (23).jpgTizenhárom sportágban mérte össze tudását több mint húsz felsőoktatási intézmény ezernél is több sportoló-hallgatója Győrben, a Széchenyi István Egyetemen. A Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság harmadik alkalommal megrendezett fesztiválja, a MEFOB Feszt a hazai egyetemi sport minden eddiginél nagyszabásúbb rendezvénye volt. A legtöbb aranyérmet a házigazda győriek szerezték, megelőzve a Pécsi Tudományegyetemet és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet.

Győr, 2024. május 4. - Hancz Gábor, SZEhírek

Tovább

Úszonyosúszás: remekelt a Széchenyi István Egyetem hallgatója az egyetemi világbajnokságon

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.04 15:29

bukor_ezust (1).jpgA Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) a kolumbiai Pereirában rendezte meg az egyetemi uszonyosúszó-világbajnokságot április végén. Az eseményen két fiatal képviselte Magyarországot, köztük Bukor Ádám, a Győri Búvár SE versenyzője, a Széchenyi István Egyetem felvidéki hallgatója. A sportoló eddigi pályafutása során már nyolc világbajnoki címet szerzett, és az Év egyetemi sportolójának is megválasztották. Éremkollekcióját ezúttal a 100 méteres felszíni úszásban elért ezüsttel gyarapította.

Győr, 2024. május 3. - Hancz Gábor, SZEhírek

Tovább

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.04 15:25

dron_egyuttmukodes (1).jpgA Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

Győr, 2024. május 3. - Papp Zsolt, SZEhírek

Tovább

Trombitával a nemzetközi élvonalban: világversenyen lett harmadik a Széchenyi-egyetem hallgatója

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.03 09:03

trombita_siker (1).jpgBehán Áron András, a Széchenyi István Egyetem Művészeti Karának másodéves trombita előadó-művészet szakos hallgatója első magyar indulóként harmadik helyen végzett a Trumpet Talents Tallinn rangos nemzetközi versenyen. Az észtországi megmérettetésre Németh Tamás, a Győri Filharmonikus Zenekar trombita-szólamvezetője, a kar művésztanára készítette fel a tehetséges növendéket.

Győr, 2024. május 2. - Kelemen Lilla, SZEhírek

Tovább

Ahol a tehetségek találkoznak: Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia a Széchenyi-egyetemen

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.03 09:01

TMDK_2024_tavasz (1).jpgTöbb mint 300 hallgató mutatta be pályamunkáját és művészeti alkotását a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia (TDK) és Tehetségnap keretein belül április 24-én. Az eseményen idén először Turizmus Olimpiát is rendeztek, ahol gyakorlati feladatokban mérettettek meg a versenyzők.

Győr, 2024. május 2. - Kelemen Lilla, SZEhírek

Tovább

Megnyitóünnepség: hazánk eddigi legnagyobb hallgatói sporteseménye kezdődött a Széchenyi-egyetemen

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.01 11:54

MEFOB_feszt_nyito (04).jpgTöbb mint húsz felsőoktatási intézmény ezret meghaladó számú sportoló-hallgatójának részvételével vette kezdetét a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság harmadik alkalommal megrendezett fesztiválja, a MEFOB Feszt Győrben, a Széchenyi István Egyetemen április 30-án. A megnyitóünnepségen jelen lévők látványos ízelítőt láthattak a cheerleading sportágból, és a program részeként az első napon befejeződött versenyszámok díjait is átadták.

Győr, 2024. május 1. - Hancz Gábor - Papp Zsolt, SZEhírek

Tovább

Emléktáblát avattak Halbritter Mátyás tiszteletére a Széchenyi-egyetem Győri Innovációs Parkjában

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.01 11:40

halbritter_emlektabla (2).jpgAz egykori Győri Keksz- és Ostyagyár vezetőjének tiszteletére emléktáblát avattak a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában. Halbritter Mátyás lokálpatriótaként rendületlenül dolgozott a városért és segítette az egyetem fejlődését.

Győr, 2024. április 30. - Kelemen Lilla, SZEhírek

Tovább

Széchenyi István Egyetem: pályaválasztás előtt álló lányok vetélkedtek a Mobilisben

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.05.01 11:36

eszement_lanyok (3).jpg„eSZE-ment lányok vetélkedője” címmel rendezett programot a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont középiskolás lányok részére. Az egyetem ezen a rendhagyó módon is arra biztatta a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy merjenek mérnöki pályát választani maguknak.

Győr, 2024. április 30. - SZEhírek

Tovább

Ezüstérmet szerzett a Széchenyi István Egyetem csapata a Gránit Bank Egyetemek Regattáján

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.30 00:00

granit_regatta (2).jpgA szegedi evezős Európa-bajnokság társrendezvényeként megrendezett Gránit Bank Egyetemek Regattáján nyolc induló közül második helyen végzett a Széchenyi István Egyetem csapata. Első helyen a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, harmadik helyen pedig a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói értek célba.

Győr, 2024. április 30. - Kelemen Lilla, SZEhírek

Tovább

Átadták a Pedró-Inno Pékség és Bisztrót a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.29 16:33

pedro_inno (4).jpgAz egyetemi polgárokat és a város lakóit egyaránt szolgálja, hogy megnyílt a Pedró-Inno Pékség és Bisztro a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában. A hivatalosan április 24-én átadott, minőségi ételeket és italokat kínáló üzlet az intézmény százszázalékos tulajdonában lévő Pannon Famulus Kft. és a Pedró Pékség Kft. közös vállalkozásaként működik.

Győr, 2024. április 29. - Hancz Gábor, SZEhírek

Tovább

Magyarországi külképviseleti vezetőknek mutatta be fejlődését a Széchenyi István Egyetem

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.29 16:21

kulkepviseleti_talalkozo (2).jpgÖsszesen 14 külföldi állam magyarországi külképviseletének 26 vezető tisztségviselőjét, köztük négy nagykövetet látott vendégül a Széchenyi István Egyetem április 26-án. Az eseményen az intézmény bemutatta, hogy a modern infrastruktúra hogyan segíti a minőségi képzéseket, és milyen jövőbe mutató kutatásokhoz, fejlesztésekhez járul hozzá.

Győr, 2024. április 29. - Hancz Gábor, SZEhírek

Tovább

Kulcsszakma lesz a közösségszervezés – szakmai workshop a Széchenyi István Egyetem Apáczai-karán

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.27 14:05

kozossegszervezes (1).jpg„Az idősödő korosztály értékei és közösségei” címmel közművelési szakmai workshopon vehettek részt a jelen és a jövő közösségszervezői a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán- és Társadalomtudományi Kara, a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és az egyetem tulajdonában lévő Rejuvina Kft. közös szervezésében április 17-én.

Győr, 2024. április 27. - Kelemen Lilla, SZEhírek

Tovább

MEFOB Feszt: 13 sportágban rendeznek országos hallgatói versenyeket a Széchenyi István Egyetemen

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.26 08:53

MEFOB_indito (2).pngMinden eddiginél több, tizenhárom sportágban és több mint ezer résztvevővel rendezik meg Győrben a Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság Fesztiválját, vagyis a MEFOB Fesztet. Április 30. és május 3. között a győri Széchenyi István Egyetem ad otthont hazánk legnagyobb hallgatói sporteseményének. A versenyek között persze a közösségi programok és az esti bulik sem maradhatnak el.

Győr, 2024. április 26. - Papp Zsolt, SZEhírek

Tovább

A Széchenyi István Egyetem jogászhallgatóit is várja az ENSZ menekültügyi szervezete

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.26 00:34

UNHCR (2).jpgA Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán tartottak előadást az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) képviselői április 17-én. A hallgatók mélyebb betekintést nyerhettek az ENSZ menekültügyi intézményének tevékenységébe és a budapesti központban elérhető jogi munkalehetőségekbe.

Győr, 2024. április 25. - Kelemen Lilla, SZEhírek

Tovább

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.26 00:30

kocka_fotokiallitas (1).jpg„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában április 19-én. A Nagy Ferenc fotóművész alkotásait bemutató tárlat egy hónapon keresztül látogatható.

Győr, 2024. április 25. - SZEhírek

Tovább

Jövőt szolgáló kutatásokért lépett partnerségre a Magyar Kutatási Hálózat és a Széchenyi-egyetem

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.26 00:25

hun_ren (1).jpgA Széchenyi István Egyetem együttműködési megállapodást kötött a független kutatóhálózat irányításáért és működtetéséért felelős HUN-REN Központtal, illetve annak Energiatudományi Kutatóközpontjával, Természettudományi Kutatóközpontjával, valamint Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézetével. A partnerek szakmai kutatási tevékenységeik összehangolását, illetve a tudományos eredmények elérése érdekében történő együttműködésük kereteit rögzítették a megállapodásokban.

Győr, 2024. április 25. - SZEhírek

Tovább

Idén is a Széchenyi István Egyetemen indult a fesztiválszezon – ilyen volt a SZEN

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.24 07:55

SZEN_2024_ejjel (21).jpgÁprilis harmadik hete a kikapcsolódásról szólt a Széchenyi István Egyetemen: számtalan szabadidős és sportprogram, koncert, buli várta az intézmény hallgatóit és az érdeklődő külsősöket a Széchenyi Egyetemi Napokon. A Bridge Hallgatói és Oktatói Klub nagyszínpadán megfordult többek között a Follow The Flow, a Valmar és az AWS is, a nappali programokon pedig olimpiai bajnok vízilabdázókkal is találkozhattak a rajongók.„Értékek és kihívások” címmel.

Győr, 2024. április 23. - SZEhírek

 

Tovább

Keresztény értékeket bemutató tantárgyat indított a Győri Egyházmegye és a Széchenyi István Egyetem

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.23 12:38

sze_egyhazmegye (1).jpgA Széchenyi István Egyetem oktatást, tehetséggondozást és pályaorientációt erősítő partnerségre lépett a Győri Egyházmegyével. Az április 18-án aláírt megállapodás összesen hét általános és középiskolát is érint. Az együttműködés keretében egyedülálló választható tantárgy indult az egyetemen „Értékek és kihívások” címmel.

Győr, 2024. április 23. - SZEhírek

Tovább

A jogi karhoz kötődő huszonöt kötetet mutattak be a Széchenyi István Egyetemen

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.22 03:10

jogi_konyvbemutato (1).jpg„Libri facultatis iuris prudantiae” címmel rendezett rendhagyó könyvbemutatót a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara. Az eseményen huszonöt olyan, közelmúltban megjelent kötetet ajánlottak az érdeklődők figyelmébe, amelyek a karhoz, annak munkatársaihoz kötődnek.

Győr, 2024. április 22. - Papp Zsolt, SZEhírek

Tovább

Gépészet a gyakorlatban: közösséget is épít a Széchenyi István Egyetem konferenciája

Kategória : SZEhírek módosítva: 2024.04.21 11:21

workshop (02).jpgVegyél különböző egyetemekről érkező hallgatókat, sorsold őket vegyes csapatokba, adj megoldást három nap alatt egy ipari vállalatok által adott feladatokra és prezentáld azt oktatókból álló zsűri előtt – erről szólt a Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciája a Széchenyi István Egyetemen. A rendezvény azonban mindig jóval több puszta versenynél: összeköti a nyugat-dunántúli régió cégeit a hallgatókkal, betekintést enged tényleges projektekbe és mindeközben valódi közösséget kovácsol.

Győr, 2024. április 19. - Horváth Márton, SZEhírek

Tovább

holnap frissítés