KÉPZŐ - A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata

A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot hirdet a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulói és hallgatói számára. A Diákhitel Központ több mint tíz éve áll a hallgatók mellett egyetemi éveik alatt azzal a céllal, hogy képzett diplomásként sikeres életpályát fussanak be. E szerepvállalásból adódóan fontos számára, hogy megismerje elsőszámú partnereit: a diákokat. Éppen ezért a Diákhitel Központ ismét meghirdeti a Képzőt, a közép- és felsőoktatásban hallgató fiataloknak szóló képzőművészeti pályázatát. Pályázni lehet minden festészeti, grafikai vagy fotóművészeti alkotással, ami művészi eszközökkel arra keresi a választ a következő témára: Szerep-modell Milyen szerepeket vállalsz az életed során? Milyen elvárásoknak kell megfelelned, ha karriert építesz, vagy ha családot alapítasz? Kikre akarsz hasonlítani?

A pályázat témája

“Szerep-modell”

A válogatás módja

A beküldött pályaművekből szakmai előzsűrizést követően a pályázat fővédnökei válogatják ki a díjnyertes, illetve a kiállításra kerülő alkotásokat.

A pályaművek beadási határideje

 1. október 01-től 2018. október 28. (vasárnap) éjfélig

Pályázati feltételek

A pályázaton részt vehet minden magyarországi középfokú oktatási intézménnyel vagy felsőoktatási intézménnyel tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a pályázat benyújtásakor a 16. életévét betöltött tanuló vagy hallgató.

A tanulói vagy hallgatói jogviszony fennállása érvényes diákigazolvánnyal vagy az oktatási intézmény által kiállított okirattal igazolható. Ezen okmány, illetve okirat bemutatása, illetőleg a tanulói vagy hallgatói jogviszony fennállásának egyéb módon történő igazolása feltétele az érvényes pályázatnak, így a nyeremények átvételének is.

A pályázat egy kategóriában kezeli a festészeti (olaj, tempera, gouache, akril stb. technikákkal készített alkotások), a grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti technikák) és a fotóművészeti(analóg vagy digitális) technikával készült műalkotásokat.

Egy pályázó maximum három pályaművel pályázhat. A pályázatban sorozattal nem lehet pályázni. A pályázatra kizárólag 2 évnél nem korábban készült és más, a Diákhitel Központ Zrt. által hirdetett pályázaton még nem indult műalkotásokkal lehet pályázni. 

A pályázatban méretbeli megkötés nincs, de kizárólag a fenti műfajokban fogadunk el pályamunkákat.

Lényeges, hogy a benyújtott pályaművek ellenérték teljesítése nélkül a Diákhitel Központ Zrt. tulajdonába kerülnek, a pályázó részére történő visszaszolgáltatásukra a Diákhitel Központ Zrt. nem kötelezhető.

A pályázat beadásának módja

Pályázni kizárólag a pályázati segédletben foglaltaknak megfelelő, egyértelmű adatokkal ellátott e-mailben lehet, a pályaművek vagy a pályaművekről készült fotók elektronikus beküldésével. (A lehetőség szerint jó minőségű, színhelyes fotók, reprodukciók minimális felbontása 72 dpi, minimális mérete 200 KByte legyen.)

A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk:

kepzo@diakhitel.hu

A pályázat beadása során a következő adatokat szükséges megadni:

 • pályázó neve,
 • e-mail címe,
 • telefonszáma,
 • a képzését folytató oktatási intézmény neve,
 • a pályamű(vek) címe(i).
 • a pályamű(vek) megjelenési formája (festmény, grafika, fotó, egyéb)
 • a pályamű(vek) méretei (festmény vagy más fizikai formátum esetén),

A Diákhitel Központ Zrt. ezen személyes adatokat a Pályázat lefolytatása céljából, így a pályázatok értékelése, a pályázók értesítése, a nyertes pályaművek kiállítása, album készítése céljából jogosult kezelni. Ezen adatkezeléssel a pályázók a felsorolt adatok megadásával a GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontjának megfelelően hozzájárulnak. A hozzájárulás a pályaművel értékeléséig írásban visszavonható, azonban az egyúttal a pályázat visszavonásának is minősül. Ezen adatkezelés vonatkozásában az Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft. a Diákhitel Központ Zrt. adatfeldolgozójának minősül.

A nyertesek kiválasztása és a pályaművek kiállítása

Az előzsűrizésre 2018. október 28-át követően kerül sor. A szakmai zsűri által a kiállításra beválogatott pályaművek beküldőit a Diákhitel Központ 2018. november 4-ig a pályázat beküldésekor megadott e-mail címen értesíti.

A pályaművek A38 Hajóra történő elszállítása a pályázó feladata, ennek határideje 2018. november 9. A kiállításra kerülő pályaművek az átadásukkal véglegesen a Diákhitel Központ tulajdonába kerülnek.

A szakmai zsűri által kiválogatott pályaművek közül a fővédnökök választják ki a nyertes alkotásokat 2018. november 4-ig. A nyerteseket a Diákhitel Központ értesíti a pályázat benyújtásakor megadott e-mail címen értesíti.

A fővédnökök által kiválasztott győztes pályaművek alkotói a díjakat 2018. november 19-én az A38 Hajón tartott díjátadó és kiállítás-megnyitó rendezvényen vehetik át, amelynek időpontját az A38 Hajó hirdeti meg. Ezen rendezvényről az A38 Hajó. kisfilmet készít.

A győztes pályaművek 2018. november 19. és 25. között kiállítás keretében kerülnek bemutatásra a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében.

A pályázat díjazása

A nyertes pályázókat a Diákhitel Központ az alábbi vagy azokkal egyenértékű egyéb tárgynyereményekkel díjazza:

A pályázat fődíja: 1 db MacBook Pro
A pályázat második díja: 1 db iPad PRO
A pályázat harmadik díja: 1 db iPhone 8

További 17 kiválasztott pályamű kiállításon vesz részt, illetve megjelennek a kiállítási katalógusban.
(A nyereménytárgyak a pályázat lezárultáig azokkal egyenértékű más termékekre módosulhatnak.)

Felelősségvállalás, felhasználási engedély

A pályázó a jelentkezéssel kijelenti, hogy részt kíván venni a Diákhitel Központ KÉPZŐ című festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán. A pályázó kijelenti, hogy valamely magyarországi középfokú vagy felsőoktatási intézmény tanulója vagy hallgatója. A pályázó kijelenti, hogy a beküldött pályaművek saját szellemi termékei, a pályázaton való részvételt, illetve a pályázattal kapcsolatos felhasználást harmadik személy pályaművön fennálló joga nem zárja ki, illetőleg nem korlátozza. Amennyiben ezen feltételeknek nem felelne meg a pályázó, az ebből eredő következményekért felelősséget vállal, a pályázó esetleges szerzői jogsértése következményeiért sem a Diákhitel Központ Zrt-t, sem a Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft-t nem terheli felelősség.

A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy beküldött pályaműveit a pályázati kommunikáció során – és kizárólag azzal összefüggésben – a pályázat kiírója területi, időbeli és a megjelenés módja szerinti korlátozás nélkül, a pályázó nevének feltüntetésével megjelentesse.

A pályázat a szakmai zsűri döntéséig indokolás nélkül visszavonható.

A pályázaton nem vehetnek részt a Diákhitel Központ Zrt., illetve a Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft. munkatársai és azok közeli hozzátartozói abban az esetben sem, ha a pályázati feltételeknek egyébként megfelelnek.

A pályázat technikai lebonyolítója az A38 Hajó (Zászlóshajó Kulturális és Kereskedelmi Kft.).

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A38 Hajó

kepzo@diakhitel.hu 

+36 1 464 39 40

Operettszínház kedvezmények

Elérhetőség

Cím: 9026 Győr Egyetem tér 1. - Mutifunkciós Épület EHÖK iroda

E-mail: hok@sze.hu

EHÖK elérhetőségek 

Facebook oldal

Kisház - ÚT 106 (AKIK)

Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ

hétfő - csütörtök: 8:00 - 16:00*

péntek: 8:00 - 14:00*

*ebédszünetben zárva: 12:20-12:50

Szolgatáltatások:

 • információ nyújtás: pályázatokról, támogatásokról
 • diákhitel ügyintézés
 • GyőrBike ügyintézés
 • Nyomtatás, fénymásolás, scannelés
 • stb.

További információk

HÖK Események

XIV. Regionális Állásbörze 2019. november 19.
Területi Innovációs Platform 2019. november 19. 09:30 - 15:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2019. november 22. - 2019. november 23.
Záróvizsga jelentkezési időszak 2019. november 28. - 2019. december 12.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2019. november 29. - 2019. november 30.
Elektronikus ZH nap (könyvtár zárva) 2019. december 4. 08:00 - 19:00
Elektronikus ZH nap (könyvtár zárva 14:00-ig) 2019. december 5. 08:00 - 14:00

Térkép