Apáczai Csere János Kar - Gyógypedagógia képviselőjelöltek

Gyógypedagógia szak 
Kép Bemutatkozás

Balogh Sára Borbála (I. évfolyam)

Első éves gyógypedagógia hallgató vagyok az Apáczai Csere János Karon. Győri egyetemista, kollégista létemet megelőzően Budapesten szereztem idegenvezetői végzettséget. Szeretek információkat, érdekességeket továbbítani az embereknek, azonban szeretnék gyermekkel foglalkozni, nekik segíteni. Így kerültem erre a szakra.
Első félév óta tevékenykedem HÖK-ösként. Még szeptemberben azért jelentkeztem, hogy segíthessek a hallgatótársaimnak, rendezvényeken vegyek részt. Amikor csak időm engedte, segítőként jelen voltam kisebb-nagyobb egyetemi rendezvényeken, AK-s eseményeken. Így találkozhattatok velem SzocTám szedésnél és AK bográcson is.
Eddigi, azaz féléves hallgatói „karrierem” során megtanultam, kihez tudok fordulni, ha a valamilyen probléma merül fel az egyetemi mindennapok kapcsán.
Remélem, bizalommal fordultok hozzám, ha segítségre van szükségetek, és alkalmasnak találtok a hallgatók érdekének képviselésére!

  Binder-Takács Eszter (I. évfolyam)

Binder-Takács Eszter vagyok, 20 éves, az Apáczai Csere János Kar első éves Gyógypedagógia szakos hallgatója. Szeptemberben csatlakoztam a kar Hallgatói Önkormányzatához megbízott hallgatói képviselőként.

Azért volt számomra fontos, hogy a HÖK tagja lehessek, mert azon kívül, hogy sok embert ismerhettem meg, rengeteg új lehetőséget kaptam, és különböző helyzetekben próbálhattam ki magam. Ezek lehetőségek kivétel nélkül pozitív emlékként maradtak meg bennem.

Szeretek csapatban dolgozni, és amiben tudok szívesen segítek a szaktársaimnak, barátaimnak vagy ismerőseimnek. Szabadidőmben cserkészkedem, ahol a csapat munkájában három éve már őrsvezetőként veszek részt.

Fontos nekem, hogy a közösségek, amiknek a tagja vagyok összetartó és megbízható csoportok legyenek. Ehhez természetesen igyekezek minél én is minél többet hozzátenni, mert tudom, hogy egy ilyen csapat megteremtésében mindenkinek részt kell venni.

Igyekszem, mindig a maximumot kihozni magamból, hogy ezzel továbbra is segíthessem a Hallgatói Önkormányzat munkáját.

   Boa Zsófia (I. évfolyam)

Boa Zsófia vagyok, első éves, gyógypedagógia szakos hallgató az Apáczai Csere János Karon. 2017 szeptemberében kezdtem ez az egyetemi tanulmányaimat, és ekkor kerültem be a Hallgatói Önkormányzatba, mint megbízott hallgatói képviselő. Fel éve vagyok tagja a csapatnak, ahol eddig teljes mértékben kivettem a munkámat. Rengeteg motivációm van, és ez segít abban, hogy teljes mértékben elvégezzem a rám bízott munkát. Nyitott személyiség vagyok, épp ezért hallgató társaim bátran fordultak hozzám segítségért az elmúlt félév során. A munkámat pedig szeretném tovább folytatni, ugyanekkora erővel, mint megválasztott hallgatói képviselő.

   Totyik Kincső (I. évfolyam)

Totyik Kincső vagyok, 19 éves, első éves gyógypedagógus hallgató az Apáczai Csere János Karon.

Egészen szeptemberig Hajdúszoboszlón éltem, de a választásom azért esett a Széchenyi István

Egyetemre, mert tudtam, hogy ennél jobb képzést nem tudnék kapni, és önállósodás szempontjából is jól jött a távolság. Az egyetemi életről már végzős évemben is sokat hallottam, így szerencsére nem okozott nagy meglepetést bekerülni ebbe a teljesen új forgatagba. A szociális élet mellett a szakommal is teljes mértékben elégedett vagyok. Azért a gyógypedagógiára esett a választásom, mert mindig is vonzott az, hogy gyermekeknek segítsek. Pedagógus családból jöttem, ezért nem idegen számomra ez a terep, de a gyógypedagógia egy még szebb és kihívásokkal telibb szakma, ami egyből megtetszett nekem.

Szabadidőmben szeretek utazni, túrázni, olvasni, de a barátaimat sem helyezem a háttérbe. Nyugodt, de mégis tettre kész vagyok. Eddig is szerettem szervezkedni, de az elmúlt fél év alatt teljesen beletanultam, hogy hogyan lehet megvalósítani egy ötletet. A csapat hamar befogadott, sosem éreztem úgy magam, mintha nem teljes értékű tag lennék. Próbáltam minden adódó programon ott lenni, szervezkedni és segíteni. Tudom, mikor kell csendben lennem és mikor kell kiállnom az igazam mellett.

Hirtelen haragú vagyok, az érzéseim kimondásán nem sokat szoktam agyalni, ez előny és hátrány egyben számomra. Néha naivan állok hozzá a dolgokhoz és nem szeretek ítélkezni, de jó emberismerőnek tartom magam.

Szerintem hasznos vagyok a HÖK-ben, ezért is szeretek tagja lenni, mert tudom, hogy itt elismerik a munkámat és egy értékes csapat tagja lehetek.

Holes Alexandra (II. évfolyam)

Holes Alexandra vagyok, az Apáczai Csere János kar másodéves, gyógypedagógia szakos hallgatója. Középiskolai tanulmányaimat Zalaegerszegen végeztem, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában, ahol tagja voltam az ottani diákönkormányzatnak. Nagyon korán rájöttem, hogy mi a fontos számomra, ezért nem a közgazdaságtannal mentem tovább, hanem egy olyan irányt választottam, melynek középpontjában a gyermekek segítése áll. 15 éven keresztül az Albatrosz Tánc Sport Egyesület táncosa voltam, ahol később oktatóként és szervezőként is támogattam az egyesület munkáját, s itt is arra törekedtem, hogy a gyerekeknek még több és még jobb élményt biztosítsak. Szabadidőmet legszívesebben sportolással töltöm, elsősorban a barátaimmal. 2016 októbere óta vagyok az Apáczai Csere János Kar  Hallgatói Önkormányzatának tagja, ahol 2017 áprilisa óta megválasztott hallgatói képviselőként veszek részt.  

 

Szalai Flóra (II. évfolyam)

Szalai Flóra vagyok, az Apáczai Csere János kar másodéves gyógypedagógia szakos hallgatója. Nyitott egyénnek tartom magam, aki könnyen barátkozik, szeret együttműködni, szervezni és remek hangulatot teremteni hallgatótársainak.

Általános iskolába Tatára jártam a Kőkúti Általános Iskolába, sporttagozatra. Már itt is része voltam a diákönkormányzatnak, de az életem nagy részét a sport, ezen belül a kézilabda tette ki. Középiskolai tanulmányaimat Tatabányán, a Bárdos László Gimnáziumban végeztem, ahol az osztály képviselője voltam, valamint az általunk szervezett programok főszervezője.

Mindemellett a diákönkormányzat aktív tagja voltam, és DÖK Alelnöki pozíciót töltöttem be egy évig. Az Elnöki pozíciót betöltő diáktársammal minden szervezést együtt bonyolítottunk le. Városi programok részese is gyakran voltam. A kultúra, hagyományőrzés fontos volt számomra, így ezt igyekeztem a diáktársaim felé is közvetíteni. Az iskolai programokon aktívan részt vettem.

2016 októbere óta részese vagyok az Apáczai Csere János Kar  Hallgatói Önkormányzat mindennapjainak. Egy jó közösséget alkotunk, rengeteget tanultam a szervezésről, az együttműködésről. A tavalyi év óta megválasztott hallgatói képviselőként tevékenykedem, részt veszek a lehető legtöbb egyetemi programon: Gólyahét, Kari napok, Kutatók éjszakája, bográcsok, városi körséták. A későbbiekben sem szeretnék felhagyni a tevékenységgel, ezért szeretnék továbbra is tagja lenni a hallgatói önkormányzatnak.

Elérhetőség

Cím: 9026 Győr Egyetem tér 1. - Mutifunkciós Épület EHÖK iroda

E-mail: hok@sze.hu

EHÖK elérhetőségek 

Facebook oldal

Kisház - ÚT 106 (AKIK)

Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ

Nyitvatartás:

Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 16:00*

Péntek: 9:00 - 14:00*

*ebédszünetben zárva: 12:20-12:50

Szolgatáltatások:

  • információ nyújtás: pályázatokról, támogatásokról
  • diákhitel ügyintézés
  • vonatjegy, vasúti bérlet árusítás
  • GyőrBike ügyintézés
  • Nyomtatás, fénymásolás, scannelés
  • Sportpártolói
  • stb.

További információk

Tanulmányi Osztály fogadási idő

 A Központi Tanulmányi Osztályon és a kihelyezett Tanulmányi Osztályokon (AK, MÉK)

 az alábbi fogadási idő érvényes

Ügyintézés csak a kiírt időpontokban!

 

ÜGYFÉLFOGADÁS

2018. szeptember 17. és szeptember 30. között

Kedd 9.00-11.00
Szerda

 

9.00-11.00

13.00-14.00

Csütörtök

13.00 – 14.00

Kizárólag Levelező és Távoktatásos hallgatók számára

2018. szeptember 14. péntek

2018. szeptember 21. péntek

2018. szeptember  28. péntek

13:00 - 15:00
telefonos ügyfélfogadás

13:00 - 15:00 kedd

08:00 - 10:00 csütörtök

Diákigazolvány érvényesítése:


2018. október 08-tól fogadási időben

HÖK Események

Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.
Akadémiai Nap 2018. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2018. szeptember 28.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 28. 00:00 - 2018. szeptember 29. 23:00
Kutatók Éjszakája 2018. szeptember 28. 13:30 - 23:55
Egyetemi Kari Napok 2018. október 1. 00:00 - 2018. október 3. 23:55

Térkép