Gyógypedagógia (Alapképzés (BA/BSc)) jelöltjei

Kép Bemutatkozás
 

Gáspár Emese Kinga (I. évfolyam)

Sziasztok!

A nevem Gáspár Emese Kinga, elsőéves gyógypedagógia szakos hallgatóként tanulok a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János karán. Körmendről érkeztem, 20 éves vagyok. Rendkívül szeretek társaságban lenni,emberekkel foglalkozni,segíteni nekik. Ezért is választottam a gyógypedagógia szakot, és főképp ez okból jelentkeztem a Hallgatói Önkormányzatba is. Lelkes és lelkiismeretes vagyok,szeretem a kihívásokat és szeretem minél jobban teljesíteni azokat. Körmenden már 8 éve tagja vagyok a helyi amatőr színjátszó társulatnak,ahol a szereplés mellett gyakran segítek a fellépések szervezésében,díszletek elkészítésében,illetve bármiben,amiben éppen kell. A színjátszó tapasztalataimnak köszönhetően egyáltalán nem félek mások előtt szerepelni,vagy megjelenni mások képviseletében. A Hallgatói Önkormányzatban minden eddigi tapasztalatomat arra szeretném fordítani,hogy minél hasznosabb tagja legyek a társaságnak és minél többet tudjak segíteni hallgatótársaimnak. Szeretném ha tudnátok,hogy szükség esetén bármikor bátran fordulhattok hozzám ,minden tőlem telhetőt meg fogok tenni azért,hogy segítségetekre legyetek!

 

Kiss Kata (I. évfolyam)

Kiss Kata vagyok, 19 éves. Idén kezdtem az egyetemet, gyógypedagógia szakon. Budapestről érkeztem. Azért választottam ezt a szakot, mert szeretnék gyerekeknek segíteni, már jó pár éve eldöntöttem, hogy olyan szakot keresek amelynél emberekkel foglalkozhatok. Úgy gondolom jól értek az emberekhez és jól tudok velük kommunikálni. Ez volt az 5. nyaram, amikor segítettem úszó- és vitorlástáborok lebonyolításában. Fontos számomra a sport és az oktatás is valószínűleg az egyetem mellet még egy edzőit is elszeretnék végezni. Amiért alkalmasnak tartom magamat erre a feladatra: szeretek programok szervezésében részt venni, emberekkel foglalkozni, emberek problémáin segíteni, talpra esettnek tartom magam, jól tudok csoportban vagy akár egyénileg is dolgozni, jól tudok kommunikálni az emberekkel, nyitott vagyok az emberek felé. Szabadidőmben szeretek sportolni,barátaimmal lenni vagy a családommal. ez volt a 3. szezonom vitorlázóként, emellett szeretek futni, úszni és bármilyen sportot ami a szabad levegőn végezhető, de persze bulizni is szeretek a barátaimmal. 

 

Zsombori Nóra (I. évfolyam)

Zsombori Nóra vagyok, 20 éves, az Apáczai Csere János Kar első éves gyógypedagógia szakos hallgatója. Eddig Kecskeméten laktam és a Kecskeméti Református Gimnáziumba érettségiztem. Amióta eszemet tudom, mindig olyan munkát képzeltem el magamnak, ahol embereken tudok segíteni és emberekkel foglalkozhatok. Így esett a választásom a gyógypedagógiára. Mivel nagyon társaságkedvelő vagyok, szeretek szervezkedni, kiélni a kreativitásom és csapatban dolgozni, így természetesen jelentkeztem szeptemberben a Hallgatói Önkormányzatba, ahol sikeresen felvételt is nyertem. Már a középiskolában is részese voltam a DÖK-nek, sőt aktív munkálkodásomnak köszönhetően szerencsém volt 2 évig elnöknek is lennem. Fontos volt számomra, hogy be kerüljek a HÖK-be, mert azon felül, hogy megismerhetek új embereket, hozzá szeretnék járulni ahhoz, hogy egy összetartó csapat alakuljon ki és hasznos tagja legyek a közösségnek. Így a továbbiakban is megpróbálom kihozni magamból a maximumot ennek érdekében és célom, hogy egyre fentebb lépjek a ranglétrán. 

 

Balogh Sára Borbála (II. évfolyam)

Sziasztok! Balogh Sára Borbála, első éves gyógypedagógia hallgató vagyok az Apáczai Csere János Karon. Győri egyetemista, kollégista létemet megelőzően Budapesten szereztem idegenvezetői végzettséget. Szeretek információkat, érdekességeket továbbítani az embereknek, azonban szeretnék gyermekekkel foglalkozni, nekik segíteni. Így kerültem erre a szakra. Első félév óta tevékenykedem HÖK-ösként. Még 2017 szeptemberében azért jelentkeztem, hogy segíthessek a hallgatótársaimnak illetve rendezvényeken vegyek részt. Amikor csak időm engedte, segítőként jelen voltam kisebb-nagyobb egyetemi rendezvényeken, AK-s eseményeken. Így találkozhattatok velem idén is a SzocTám szedésnél és AK bográcson is. Eddigi hallgatói „karrierem” során megtanultam, kihez tudok fordulni, ha a valamilyen probléma merül fel az egyetemi mindennapok kapcsán. Remélem, bizalommal fordultok hozzám, ha segítségre van szükségetek, és alkalmasnak találtok a hallgatók érdekének képviselésére!

 

Boa Zsófia (II. évfolyam)

Boa Zsófia vagyok, másodéves, gyógypedagógia szakos hallgató az Apáczai Csere János Karon. 2017 szeptemberében kezdtem ez az egyetemi tanulmányaimat, és ekkor kerültem be a Hallgatói Önkormányzatba, mint megbízott hallgatói képviselő. Már egy éve vagyok tagja a csapatnak, ahol eddig teljes mértékben kivettem a munkámat. Rengeteg motivációm van, és ez segít abban, hogy teljes mértékben elvégezzem a rám bízott munkát. Nyitott személyiség vagyok, épp ezért hallgató társaim bátran fordultak hozzám segítségért az elmúlt egy év során. A munkámat pedig szeretném tovább folytatni, ugyanekkora erővel, mint megválasztott hallgatói képviselő.

 

Binder-Takács Eszter (II. évfolyam)

Binder-Takács Eszter vagyok, 20 éves, az Apáczai Csere János Kar másodéves Gyógypedagógia szakos hallgatója. Egy éve csatlakoztam a kar Hallgatói Önkormányzatához. Azért volt számomra fontos, hogy a HÖK tagja lehessek, mert azon kívül, hogy sok embert ismerhettem meg, rengeteg új lehetőséget kaptam, és különböző helyzetekben próbálhattam ki magam. Ezek lehetőségek kivétel nélkül pozitív emlékként maradtak meg bennem. Szeretek csapatban dolgozni, és amiben tudok szívesen segítek a szaktársaimnak, barátaimnak vagy ismerőseimnek. Fontosnak tartom, hogy munkámmal segítsek, és kellemes emlékeket szerezzek hallgató társaimnak. Szabadidőmben cserkészkedem, ahol a csapat munkájában negyedik éve már őrsvezetőként veszek részt. Fontos nekem, hogy a közösségek, amiknek a tagja vagyok összetartó és megbízható csoportok legyenek. Ehhez természetesen igyekezek minél én is minél többet hozzátenni, mert tudom, hogy egy ilyen csapat megteremtésében mindenkinek részt kell venni. Igyekszem, mindig a maximumot kihozni magamból, hogy ezzel továbbra is segíthessem a Hallgatói Önkormányzat munkáját. 

 

Totyik Kincső (II. évfolyam)

Totyik Kincső vagyok, 19 éves, másodéves gyógypedagógus hallgató az Apáczai Csere János Karon. Hajdúszoboszlón éltem, de a választásom azért esett a Széchenyi István Egyetemre, mert tudtam, hogy ennél jobb képzést nem tudnék kapni, és önállósodás szempontjából is jól jött a távolság. Azért a gyógypedagógiára esett a választásom, mert mindig is vonzott az, hogy gyermekeknek segítsek. Pedagógus családból jöttem, ezért nem idegen számomra ez a terep, de a gyógypedagógia egy még szebb és kihívásokkal telibb szakma, ami egyből megtetszett nekem. Szabadidőmben szeretek utazni, túrázni, olvasni, de a barátaimat sem helyezem a háttérbe. Nyugodt, de mégis tettre kész vagyok. Eddig is szerettem szervezkedni, de az elmúlt egy év alatt teljesen beletanultam, hogy hogyan lehet megvalósítani egy ötletet. A csapat hamar befogadott, sosem éreztem úgy magam, mintha nem teljes értékű tag lennék. Próbáltam minden adódó programon ott lenni, szervezni és segíteni. Tudom, mikor kell csendben lennem és mikor kell kiállnom az igazam mellett. Hirtelen haragú vagyok, az érzéseim kimondásán nem sokat szoktam agyalni, ez előny és hátrány egyben számomra. Néha naivan állok hozzá a dolgokhoz és nem szeretek ítélkezni, de jó emberismerőnek tartom magam. Szerintem hasznos vagyok a HÖK-ben, ezért is szeretek tagja lenni, mert tudom, hogy itt elismerik a munkámat és egy értékes csapat tagja lehetek. 

 

Holes Alexandra (III. évfolyam)

Holes Alexandra vagyok, az Apáczai Csere János kar harmadéves, gyógypedagógia szakos hallgatója. Középiskolai tanulmányaimat Zalaegerszegen végeztem, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában, ahol tagja voltam az ottani diákönkormányzatnak. Nagyon korán rájöttem, hogy mi a fontos számomra, ezért nem a közgazdaságtannal mentem tovább, hanem egy olyan irányt választottam, melynek középpontjában a gyermekek segítése áll. 15 éven keresztül az Albatrosz Tánc Sport Egyesület táncosa voltam, ahol később oktatóként és szervezőként is támogattam az egyesület munkáját, s itt is arra törekedtem, hogy a gyerekeknek még több és még jobb élményt biztosítsak. Szabadidőmet legszívesebben sportolással töltöm, elsősorban a barátaimmal. 2016 októbere óta vagyok az Apáczai Csere János Kar Hallgatói Önkormányzatának tagja, ahol 2017 áprilisa óta megválasztott hallgatói képviselőként veszek részt. 

 

Aporfi Fanni (III. évfolyam)

Aporfi Fanni vagyok, az Apáczai Csere János kar harmad éves gyógypedagógus hallgatója. Alsóörsön lakom, így a középiskolai tanulmányaimat a balatonfűzfői Öveges József Gimnázium és Szakközépiskolában végeztem, ahol szorgalmas tagja voltam a diák önkormányzatnak. Rendszeresen segítettem szervezni a gólyatáborokat, és mindig helytálltam csapatvezető valamint műsorvezetőként is különböző iskolai rendezvényeken. Tanulmányaimat 2016-ban kezdtem a Széchenyi István Egyetemen és már abban az évben jelentkeztem az AK HÖK csapatába. Szabadidőmet a barátaimmal vagy a családommal töltöm. Szeretek minden féle kreatív és szórakoztató programokat. A HÖK által igyekszem ezeket belecsempészni a hallgatók életébe is. Számomra a legfontosabb a vidámság és a nevetés, ezért igyekszem mindig mosolyt csalni a környezetemben lévők arcára. Sosem voltam biztos abban, hogy minek szeretnék tanulni, de mióta az egyetem hallgatója vagyok, úgy érzem megtaláltam a helyem. Az AK HÖK befogatott engem a kis „családjukba” és igaz még csak most választatom meg magam először, de úgy érzem eddig is oszlopos tagja voltam a csapatnak. 

 

Mecseki Virág (IV. évfolyam)

Sziasztok! Mecseki Virágnak hívnak, negyedéves gyógypedagógus hallgatóként tanulok a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karán. 23 éves vagyok, Pomázról érkeztem, 2 éve töltöm be a megválasztott gyógypedagógia szakfelelős pozíciót. Ezidő alatt nagyon sok tapasztalatot szereztem a szervezési feladatokban, kapcsolattartásban. Szakfelelős és hallgatói képviselő társaimmal szerveztünk több AK bográcsot és kari grillt, melyen szervezői tapasztalatokkal gazdagodtam. Amit csinálok, azt általában szívvel-lélekkel teszem. Lelkiismeretes vagyok, ha valamit kiadok a kezemből, azt szeretem tökéletesen végre hajtani. Nagyon szeretek segíteni az embereknek, empatikus vagyok, a szakomhoz kapcsolódóan is. Szeretek együtt dolgozni a hallgatókkal, valami újat létrehozni. Türelmes vagyok és mindenkinek próbálok segíteni, addig járok utána a dolgoknak, amíg meg nem oldódnak vagy nem tudok pontos információt adni a hallgatóknak. Szerveztünk tanulmányi kirándulást, evőversenyeket, városi körsétákat. Nagyon fontosnak tartom, hogy a hallgatók minél több programon tudjanak részt venni, amik tapasztalatot adnak nekik és lelkesítő hatással vannak rájuk, ezt szeretném lehetővé tenni, a lehetőségek maximális kihasználásával. Próbálok minél több programot szervezni a Hallgatói Képviselőkkel, hogy élvezetesebbé tegyük az egyetemi éveket. Biztos veletek is előfordult már, hogy olyan helyzetbe kerültetek, hogy nem tudtatok mit tenni, nem tudtátok kihez tudtok fordulni. Szeretném az ilyen helyzeteket elkerülni, és maximális segítséget nyújtani nektek. Bármikor tudtok hozzám fordulni, ahogy eddig is nagyon sokan tettétek. Ne érezzétek úgy, hogy nem számíthattok senkire, azért van a Hallgatói Önkormányzat, hogy segítsünk nektek az egyetemmel kapcsolatos problémák leküzdésében. Remélem ez a pár sor felkeltette az érdeklődéseteket és bizalmat sugall, hogy én képviseljem a gyógypedagógus hallgatók véleményét, érdekeit továbbra is.

Elérhetőség

Cím: 9026 Győr Egyetem tér 1. - Mutifunkciós Épület EHÖK iroda

E-mail: hok@sze.hu

EHÖK elérhetőségek 

Facebook oldal

Kisház - ÚT 106 (AKIK)

Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ

Nyitvatartás:

Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 16:00*

Péntek: 9:00 - 14:00*

*ebédszünetben zárva: 12:20-12:50

Szolgatáltatások:

  • információ nyújtás: pályázatokról, támogatásokról
  • diákhitel ügyintézés
  • vonatjegy, vasúti bérlet árusítás
  • GyőrBike ügyintézés
  • Nyomtatás, fénymásolás, scannelés
  • Sportpártolói
  • stb.

További információk

Tanulmányi Osztály fogadási idő

 A Központi Tanulmányi Osztályon és a
kihelyezett Tanulmányi Osztályokon (AK, MÉK)
az alábbi fogadási idő érvényes

Ügyintézés csak a kiírt időpontokban!

ÜGYFÉLFOGADÁS

2018. december 3-21. között

Nappali tagozat

Kedd 9.00-10.00
Szerda

9.00-10.00

13.00-14.00

Csütörtök

13.00 – 14.00

 
Kizárólag Levelező és Távoktatásos hallgatók számára

2018. december 7.

2018. december 14.

2018. december 21.

(pénteki napokon)

13:00 - 15:00
MÉK-es levelező hallgatóknak
a pénteki nyitva tartás

9.00-11.00

telefonos ügyfélfogadás

13:00 - 15:00 kedd

08:00 - 10:00 csütörtök

HÖK Események

Vizsgaidőszak kezdete 2018. december 10. 00:00 - 01:00
MÉK Nyílt Nap - Auditorium 2018. december 14. 10:00 - 14:00
Szenátusi ülés 2018. december 17. 14:00 - 16:00
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2018. december 22. 00:00 - 2019. december 1. 23:55
Munkaszüneti nap 2018. december 24.

Térkép