Szakfelelős jelentkezések\AK\Szocped BA. Tanító BA

 

Horváth Erika Dominika vagyok, az Apáczai Csere János Kar szociálpedagógia szakán másodéves hallgató. 21 éves vagyok, már legalább 1 hete. 2 évig voltam HKT tag a Nyugat-magyarországi Egyetemen és úgy éreztem a Széchenyihez való csatlakozásunkkal jött el annak az ideje, hogy nagyobb felelősséget vegyek a vállamra.

2 évvel ezelőtt érettségiztem, és azon izgultam, sikerüljön minden, csak vegyenek fel valahová, úristen mi lesz az életemmel. Nem gondoltam volna, hogy képes leszek egyszer sokkal nagyobb dolgokban dönteni, mint hogy melyik tételt húzzam az asztalra rakott, lefordított lapok közül. Azóta csak követte egyik dolog a másikat. 220 km-re vagyok az otthonomtól, a szüleimtől, mégis van mit ennem, és ezen a nagyon alapvető dolgon kívül még sok minden mást is elintéztem ez eddigi hónapok alatt, amikre pár éve biztosan nem lettem volna képes egyedül.

Jelentkeztem a régi egyetemi újsághoz, az AJTÓ-hoz, és sorban írtam a cikkeket. Imádtam ezt csinálni. Akár a rengeteg új ember megismerésére gondolok, akár a sok eseményre, amikre eljutottam, tudom, hogy ez volt életem egyik legjobb döntése. 1 évvel később felelős szerkesztő lettem, és ahogy nőtt a másoktól érkező elvárás, úgy éreztem magam én is egyre magabiztosabbnak, és elhivatottabbnak. Sajnos az AJTÓ bezárult, azonban egy újabb lehetőséget kaptam az élettől. A TÜKÖR-re úgy gondolok, mintha kicsit az enyém is lenne, hiszen ott voltam végig a megalakulás pillanatától, és remélem még sokáig követhetem az útját.

A HKT tagjaként szívesen vettem részt minden ülésen, egy-egy cikk megírásának pedig lelkesedéssel álltam neki. Amit csinálok, azt általában szívvel-lélekkel teszem. Lelkiismeretes vagyok, és emellett kicsit makacs is. Ha valamit kiadok a kezemből, azt nem szeretem csak úgy összecsapni. Mindent többször átnézek, ha mégis hiba csúszik a gépezetbe, a következő alkalommal arra a problémára külön figyelve teszem a dolgom. A makacsságot pedig inkább mondanám a véleményem melletti kitartásnak, hiszen, ha észérvekkel találkozom, meggyőzhető vagyok.

Remélem ennek a szösszenetnek az elolvasása után mindenki úgy gondol majd rám, mint arra az emberre, akit szívesen látna szakfelelősként, és akit el tud képzelni, hogy úgy képviselje az érdekeit, ahogy azt egy ilyen pozíciót betöltő személytől elvárná. Üdvözletem!

A nevem Horváth Márk Alex. Harmadéves tanítószakos hallgató vagyok, ének-zene és sakk választott műveltséggel. 23 éve járom a nagy kék bolygót, amit az emberek Földnek hívnak. Ez alatt sok mindent megtanultam, erről jöjjön most pár sor:

Tégy a közösségért! – Ha adsz a világnak, az visszaad majd valamit. Ha jót adsz, jót kapsz, ha rosszat, akkor rosszat. Két évet töltöttem az újság szerkesztőségénél, illetve a JTB munkatársaként, mióta tanítós vagyok. Jó látni a mosolyt, amikor valakinek segíteni tudok egy cikkel vagy meg tudom oldani a problémáját – én ezért csinálom.

Légy aktív! – Mikor máskor, ha nem most? Sokan mondják, hogy majd legközelebb. Nincs mindig legközelebb, sőt általában nincs. Cselekedni kell, kiállni magunkért és másokért. Én éppen, ezért szeretnék szakfelelős lenni, hogy kiálljak a tanítósokért, kiálljak minden hallgatóért, akiért tudok.

Adj hitet! – Mindenkinek hinni kell valamiben. Valaki Istennek hívja, valaki Sorsnak, valaki Erőnek. Mindegy is, hogy hívjuk, hisz a kisherceg megmondta: „Mit rózsának hívunk, bárhogy nevezzük is épp oly illatos”. Szeretném motiválni a közösséget azzal, hogy az élére állok és lehetőségeimhez mérten felrázni, életre kelteni szeretném havonta néhány programmal.

Nyújtsd a kezed! – Ez lenne a 3+1. Segíts, ha látod, hogy szükség van Rád. Ne tétlenkedj, mert az idő nagy Úr. Biztos veled is megtörtént már, hogy olyan helyzetbe kerültél, nem tudtál mit tenni. Nos, én éppen az ilyen helyzeteket szeretném elkerülni, és az ilyen helyzeteket szeretném elkerülni veletek együtt, de ehhez először szakfelelősnek kell lennem.

Beszélhetnék még fűről, fáról, vagy ajnározhatnám magam, de igazán úgy tudnál csak megismerni, ha találkoznánk. Éppen ezért keress meg bátran (akár az interneten is) és szavazz rám a szakfelelős választáson. Ígérem, hogy a mottóm ez lesz: Ahol a szükség ott a segítség!AKIK

Az Alumni, Karrier és Információs Központ

Hétfőtől Csütörtökig 08:00 és 16:00 óra,
Pénteken 08:00 és 14:00 óra között

érhető el az érdeklődők számára.

A Központban hallgatói ügyintézésre, karrier és öregdiák tevékenységekre, valamint egyéb szolgáltatások igénybevételére is lehetőség van.

További információk

Elérhetőség

Cím: Multifunkciós Épület, 9026 Győr Egyetem tér 1.
Tel: +36 (96) 503-440
E-mail: hok@sze.hu

Térkép

MÉK Szalagavató 2018. február 24. 19:00 - 23:00
Winter Seminar 2018- Media and Democracy 2018. február 26. 00:00 - 2018. március 2. 01:00
Rektori Fórum 2018. február 28. 14:00 - 15:00