Növényorvosi MSC 1.évfolyam

Diplomáimat Mosonmagyaróváron a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság –és Élelmiszertudományi karán szereztem: Állattenyésztő mérnök (halászati szakirány) és Agrármérnök szakokon, ahol magasszintű ismeretekkel ruháztak fel. Tanulmányaim alatt számos gyakorlóhelyen feladataimat maradéktalanul teljesítettem, munkámat elégedettség övezte. Az egyetem alatt volt szerencsém odahaza sertés- és tejelő szarvasmarhatelepen dolgozni, féléves gyakorlatomat a Győri „Előre“ Htsz-nél teljesítettem, majd az msc-s tanulmányaim alatt és jelenleg is egy Süllőkeltető és ivadéknevelő telep gyakornoka vagyok. 

Kitartó, segítőkész és vidám embernek jellemeznek, aki jó kommunikációs képességeinek köszönhetően könnyen beilleszkedik az új környezetbe és megállja helyét mindenféle szituációban. Részemről pragmatikus embernek tartom magam. Vezetői képességeimet a horgászegyesület keretein belül is kipróbálhattam, szervezői tapasztalatot is gyűjthettem. 2015 óta vagyok tagja a Kollégiumi Diákbizottságnak (mai nevén Cserháti Sándor Kollégiumi Bizottság), érdemeim közé tartozik a „Koleszrendezés“ nevű megmozdulás, ahol a hallgatóságot aktivizálva a kollégium szépítésén dolgozunk, külső támogatók segítségével. Ezt a megmozdulást a következőkben is folytatni szeretném, új támogatókat állítva az jó ügy mellé. Mai beosztásomban a Cserháti Sándor kollégium „D“ épületének felelőse is vagyok. PhD hallgatóként, oszlopos Kollégiumi Bizottsági tagként nagy bennem a bizonyítási vágy és szeretném megmutatni képességeimet a kar Hök-ös tagjaként is. Új kihívást jelentene számomra. Célom egy hallgató centrikus, dinamikus és megbízható Hök tagnak lenni.

 

Motivációs levelem remélem felkeltette az érdeklődésüket és alkalmam lesz arra, hogy személyesen bizonyíthassam rátermettségemet.

Elérhetőségem: +3620/223-06-74

 

Maradok tisztelettel: Hegedűs Róbert

Motivációs levél

 

Mezőgazdasági tanulmányaimat Nyíregyházán a Lippai János Szakközépiskolában kezdtem, majd a Nyíregyházi Főiskola Műszaki és Mezőgazdasági Karán szereztem mezőgazdasági mérnöki oklevelet.

 

Tanulmányaim során lehetőségem nyílt külföldi gyakorlaton részt venni. Középiskolásként 6 hetes szakmai gyakorlaton voltam Németországban, és 2 hónapot dolgoztam Hollandiában egy jó nevű kertészetben.

 

Főiskolásként, elnyertem egy pályázatot, így az Erasmus jóvoltából fél évet töltöttem a spanyolországi Badajozban az Extremadura Agrár Egyetemen, ahol eredményes félévi vizsgát tettem spanyol nyelven.

 

Ezt követően Brazíliában töltöttem két félévet. Első félévben bekapcsolódtam a Fortalézai Egyetem Természettudományi Karának kutató munkájába, melynek célja a Cryptostegia  (Cryptostegia madagascariensis) .nevű inváziós növény felkutatása és elterjedésének feltérképezése volt.

 

Második félévet kizárólag intenzív nyelvtanulás céljából töltöttem Brazíliában, melyet követően sikeres portugál nyelvvizsgát tettem az egyetemen és egy akreditált nyelviskolában.

 

A főiskolai évek alatt érlelődött meg bennem a gondolat, miszerint tanulmányaimat növényorvos képzés keretében kívánom folytatni.

 

Azért választottam a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karát, mert sok jót hallottam róla, majd ezt követően céltudatosan érdeklődtem az egyetem iránt.

 

Miután sikeres volt a felvételim a növényorvos képzésre, bekapcsolódtam az egyetemi életbe. Ahol szívesen részt vettem különböző programokban azok  lebonyolításában mint résztvevő vagy szervező. Mint például résztvevőként: kollégium udvar helyre állításában,  balekhét, Vártó környéki szemétszedésben és egyéb programokon.

Szervezőként: Aerobic oktatás, Kosárlabda edzés, Koli Foci Bajnokság.

 

Terveim között szerepel a hagyomány őrzése és újabb programok szervezése a jelenlegi mellet hagyomány teremtés céljából is. Több egyetemen tanultam az évek során és betekintést nyerhettem ezen egyetemek életébe, szokásaiba, hagyományaiba és ezt szeretném hasznosítani az egyetemen a hallgatók számára.

 

 

Önjellemzés: alkalmazkodó, célorientált, jó kommunikációs képesség, társasági ember

Milyennek látnak mások : közvetlen, megbízható, segítőkész, érdeklődő, becsületes

 

 

Nyíregyháza, 2016. március 26.

Tisztelettel:     

    Veisz Róbert 

 

AKIK

Az Alumni, Karrier és Információs Központ

Hétfőtől Csütörtökig 08:00 és 16:00 óra,
Pénteken 08:00 és 14:00 óra között

érhető el az érdeklődők számára.

A Központban hallgatói ügyintézésre, karrier és öregdiák tevékenységekre, valamint egyéb szolgáltatások igénybevételére is lehetőség van.

További információk

Elérhetőség

Cím: Multifunkciós Épület, 9026 Győr Egyetem tér 1.
Tel: +36 (96) 503-440
E-mail: hok@sze.hu

Térkép

Winter Seminar 2018- Media and Democracy 2018. február 26. 00:00 - 2018. március 2. 01:00
Rektori Fórum 2018. február 28. 14:00 - 15:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 2. 00:00 - 2018. március 3. 01:00