Járműmérnök szakfelelős

Sziasztok!

 

Kiss Dávid vagyok másodéves járműmérnök hallgató. 2016 októbere óta veszek  részt a hallgatói önkormányzat tevékenységében. Tanulmányaim és pályafutásom során számos olyan tapasztalatot szereztem melyek a pályazatban felsorolt feladatok megoldását tekintve jól hasznosíthatók, ezzel is hozzájárulva a szakbizottság sikeres munkájához.

Középiskolai tanulmányaim után felvételt nyertem egy német egyetemre ahol egy évig folytattam tanulmányokat. Ebbben az egy évben alkalmam volt megismerni több idegen náció mentalitását és megtanulni számomra ismeretlen emberekkel együtt működni a közös cél érdekében úgy, hogy elveink és gondolkodásmódunk sokszor eltért a másikétól.

Az elmúlt két évben rengeteg tréningnek, szakbográcsnak, konferenciáknak, találkozóknak gólyatábornak és sok más eseménynek lehettem részese szakot, kart, vagy akár egész HÖK-öt érintő szinten ahol mindig igyekeztem aktívan kivenni a részem a feladatokból vagy ha lehetőség volt rá a szervezésből is.

Többször volt lehetőségem csapatokat vezetni, koordinálni (Gólyatábor, GSZNHK…) valamit múlt félévben tagaja voltam a AHJK kari tanácsának, így megismerhettem karunk vezetőit és people managementben is tovább képezhettem magma.

Ez év elejétől elkezdtem dolgozni az ALDI Süd biatorbágyi központjában mint angol német nyelvű kapcsolattartó, de hamar rá kellett jönnöm, hogy az egyetemi élet és teljes munkaidő nem fér meg egymással, ezért májustól már csak 30 órában dolgozm, hogy elég időt és odafigyelést tudjak szentelni a megpályázott pozíciónak.

A szakbizottsággal való közös munka ráébresztett, hogy mennyire szeretek ennek a csapatnak a részese lenni és velük együtt dolgozni, főként ezért szeretnék Járműmérnök Szakfelelős lenni.

Kommunikatív, közvetlen és empatikus személynek tartom magam, aki a rá bízott munkát a tőle lehető legnagyobb precizitással igyekszik elvégezni.
A kihívások már kisgyerekkoromtól ösztönzően hatottak rám. Kihívást jelent egy új feladatnak való megfelelés. A szakfelelősi posztot is kihívásnak tekintem, és úgy gondolom, jó problémamegoldó képességem és egyéb kvalitásaim - egzakt szervező készség, flexibilitás, felelősségteljesség, pozitív gondolkodásmód – alkalmassá tesznek státusz betöltésére.

 

Sallai Márk vagyok másodéves hallgatói önkormányzati tag. Már a középiskolai éveim alatt nagy érdeklőssel csodáltam a járművek világát, csupán a szabadidőmben végzett olvasgatásnak köszönhetően is rendkívül érdekes dolgokat ismerhettem meg. Így kétség sem fért ahhoz, hogy a járműmérnök legyek. A Széchenyi István Egyetemet azért választottam, mert ez egy gyorsan fejlődő intézmény, ahol véleményem szerint a hallgatóknak rengeteg lehetőségük van arra, hogy önmagukat különböző szervezetek tagjaként továbbképezzék. Az én választásom elsőévesként a Hallgatói Önkormányzatra esett. Már a gólyatáborban megtetszett a rengeteg szervezői feladat, a hatalmas ismeretségi kör, de legfőképp az, hogy szabadidejüket nem sajnálva próbálnak a hallgatóknak egyetemi életük során segíteni. Jó magam is ezt a célt tartottam szem előtt, így egyetemi pályafutásom mint megbízott hallgatói képvis kezdtem, majd később indultam a választáson is. Az elmúlt két évben, úgy gondolom társaim segítségével sok remek programot tudtunk szervezni, gondolok itt például a bográcsokra, szakestélyekre. Legnagyobb élmény számomra mégiscsak az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Gépészeti Szakterületek Nemzetközi Hallgatói Konferenciája, vagy ahogy itt sokan ismerik, a gépész konferencia. Jó volt látni, hogy közel 15 egyetem hallgatói látogatják meg intézményünket és dolgoznak 4 napon keresztül együtt. Azonban elértem arra a szintre, hogy szeretnék még több feladatot vállalni, mert tudom azt, hogy képes vagyok rá. Ezért szeretném idén a szakfelelősi pozíciót megpályázni. Úgy gondolom, szakfelelősként jól tudnám irányítani a szakbizottságot, és kreativitásomnak köszönhetően szeretnék plusz programokat, új témájú rendezvényeket a köztudatba hozni. Egyetemünket és ezen belül szakunkat manapság rengeteg változtatás jellemzi, ezen változtatások bevezetésében, és hallgató baráttá módosításában  aktívan szeretném kivenni a részem. Fontos célomnak tartom, hogy a szakbizottságot és a hallgatókat közelebb hozzam egymáshoz, a régi előítéleteket megszüntetve tudjunk együtt dolgozni, és újabb sikereket elérni. Remélem kis bemutatkozásom elnyeri a hallgatóság tetszését, és a jövőben mint szakfelelős itt leírt elképzeléseimet meg tudom valósítani. Bizalmatokat előre is köszönöm!

Széchenyi Egyetemi Napok - 2018

HÖK Elérhetőség

Cím: 9026 Győr Egyetem tér 1. - Mutifunkciós Épület EHÖK iroda

E-mail: hok@sze.hu

EHÖK elérhetőségek 

Facebook oldal

HÖK Események

Egyetemi Sportnap 2018. április 17. - 2018. április 19.
Széchenyi Egyetemi Napok 2018. április 18. - 2018. április 21.
Nyugdíjas Egyetem Mosonmagyaróvár (8. előadás) 2018. április 19. 16:00 - 18:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. április 20. 00:00 - 2018. április 21. 01:00
Színekbe szőtt álmok - Kiállítás megnyitó 2018. április 20. 17:00 - 18:00
Finanszírozási forma módosítására jelenkezés 2018. április 23. 06:00 - 23:55
Szenátusi ülés 2018. április 23. 14:00 - 16:00
Egyetemi TMDK és Tehetségnap 2018. április 25.
Lányok Napja - Győr 2018. április 26. 09:00 - 13:00

Kisház - ÚT 106 (AKIK)

Hallgatói Információs és Szolgáltató Központ

Nyitvatartás:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 16:00*
Péntek: 09:00 - 14:00*
*ebédszünetben zárva: 12:00-12:30

Szolgatáltatások:

  • információ nyújtás: pályázatokról, támogatásokról
  • diákhitel ügyintézés
  • vonatjegy, vasúti bérlet árusítás
  • GyőrBike ügyintézés
  • Nyomtatás, fénymásolás, scannelés
  • Sportpártolói
  • stb.

További információk

Tanulmányi Osztály fogadási idő

A Központi Tanulmányi Osztályon és a kihelyezett Tanulmányi Osztályokon (AK, MÉK)

 az alábbi fogadási idő érvényes


Hallgatói jogviszony igazolás kiadása 2018. február 13-tól fogadási időben. 

Diákigazolványt érvényesítő matricát fogadási időben a tanulmányi ügyintézőjétől veheti át:

  • NAPPALI TAGOZATOSOKNAK: MÁRCIUS 6-TÓL 
  • LEVELEZŐ ÉS TÁVOKTATÁSOS HALLGATÓKNAK: MÁRCIUS 3-TÓL

Ügyintézés csak a kiírt időpontokban!

Ügyfélfogadás

2018. április 03. - 27.

                  
kedd 09:00 - 10:00
szerda 09:00 - 10:00
  13:00 - 14:00
csütörtök

13:00 - 14:00

Kizárólag Levelező és Távoktatásos hallgatók számára
2018. április 06., 13., 20., 27., péntek 13:00 - 15:00
telefonos ügyfélfogadás

13:00 - 15:00 kedd

08:00 - 10:00 csütörtök

 

Térkép