Ápolás és betegellátás 2.évfolyam

Magos Melinda Zsuzsanna vagyok, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet ápolás és betegellátás szakán folytatom tanulmányaimat. Reményeim szerint 2 év múlva szülésznővé válhatok.

Ki is vagyok valójában? Egy vidám, aktív és folyton mosolygós lány, aki szeret segíteni másokon, akinek a kihívások megoldása az egyik kedvenc elfoglaltsága. Sokszor idegesít, amikor az emberek egy-egy problémánál azt mondják: „Á, ezt lehetetlen megoldani!” Szerintem ez nem olyan biztos. Szinte mindent meg lehet oldani így vagy úgy. Ha végül nem is, akkor se kell csüggedni, az adott helyzet javításával is meg lehet próbálkozni. Én e szerint próbálok élni és erre buzdítani a körülöttem élőket. Másik fontos szemléletem az „amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.” Ezt, gondolom, nem kell magyarázni.

Korábbi tanulmányaim folyamán napjaim szerves részét képezte a Diákönkormányzat (DÖK) és az ahhoz kapcsolódó teendők. Elnökhelyettesként megismerkedhettem a programszervezés alapjaival és nehézségeivel, az előadástartás embert próbáló feladatával és a diákok különböző problémáival, persze mindezt sürgető tekintetek között. Ennek ellenére úgy gondoltam, ezt megéri csinálni, hisz így alakult ki bizalmasabb kapcsolatom tanárokkal, vendégelőadókkal vagy olyan diáktársaimmal, akik barátságára más esetben nem is gondoltam volna. Nem utolsó sorban fontos azt a tényt is kiemelni, hogy egy ilyen „kis” közösségben meg van a lehetősége annak is, hogy formáljuk egymást, közben pedig mi is formálódunk. Ezen véleményem az egyetem Hallgatói Önkormányzatában is helytáll.

A korábban elhangzottakból azt hiszem, már kiderült, hogy mi is motivál engem. A barátságok, az érzés, hogy egy közösséghez tartozok és persze a boldog mosolyok, amikor valakivel közölhetem, hogy a gond megoldva. Ezek az én hajtórugóim, amikért úgy vélem, érdemes ezt csinálni.

Ezen okok miatt vélem úgy, hogy nekem való lenne Hallgatói Önkormányzat másodévesek megválasztott képviselőjének a pozíciója. Hisz korábbi tapasztalatokkal már némiképp rendelkezem és eddigi iskolai éveim alatt a napjaim szerves részét a gólyák támogatása, diáktársaim segítése és események megszervezése, lebonyolítása tette ki. Ezt a világot érzem magamhoz közel.

AKIK

Az Alumni, Karrier és Információs Központ

Hétfőtől Csütörtökig 08:00 és 16:00 óra,
Pénteken 08:00 és 14:00 óra között

érhető el az érdeklődők számára.

A Központban hallgatói ügyintézésre, karrier és öregdiák tevékenységekre, valamint egyéb szolgáltatások igénybevételére is lehetőség van.

További információk

Elérhetőség

Cím: Multifunkciós Épület, 9026 Győr Egyetem tér 1.
Tel: +36 (96) 503-440
E-mail: hok@sze.hu

Térkép

Winter Seminar 2018- Media and Democracy 2018. február 26. 00:00 - 2018. március 2. 01:00
Rektori Fórum 2018. február 28. 14:00 - 15:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. március 2. 00:00 - 2018. március 3. 01:00